Wat houdt CLP in?

CLP, ook wel verordening ((EG) nr. 1272/2008) gaat over de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels. CLP staat voor Classification, Labelling and Packaging. Deze wetgeving is gebaseerd op het monidaal geharmoniseerde systeem. (GHS - Globally Harmonised System) van de Verenigde Naties. Met als doel een hoog niveau van bescherming voor de gezondheid van de mens en het milieu.

Sinds 1 juni 2015 is de CLP wetgeving de enige wetgeving in heel de EU voor het indelen en etiketteren van stoffen en mengsels. Deze wetgeving maakt dat alle fabrikanten, downstreamgebruikers en importeurs van stoffen en mengsels verplicht zijn om hun producten op passende wijze in te delen, te verpakken en te etiketteren voordat deze in de handel gebracht mogen worden. De CLP is wettelijk bindend in alle lidstaten en van toepassing op alle bedrijfstakken. Zo ook huisparfum producten.

Vanaf 2021 is daar de UFI-code bijgekomen. UFI staat voor Unique Formula identifier. Met deze code kan het antigifcentrum dus direct zien wat er precies in een product zit en hoeveel. De CLP labels die onze producten bevatten zijn er voor de veiligheid van consument en milieu. Wanneer er een UFI-code op onze producten staat betekend dit dat deze producten geregistreerd zijn bij de European Chemicals Agency (ECHA) volgens de eisen van de wetgeving. Dit draagt bij aan het bevorderen van transparantie en vertrouwen in onze producten.

Lees hier onze blog voor uitgebreide informatie.

 

© 2023 - 2024 Roeloffs Candles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

https://roeloffscandles.nl/