Bij Roeloffs Candles streven we naar het vervaardigen van betoverende luxe kaarsen die niet alleen een warme ambiance creëren, maar tevens veilig zijn voor onze klanten. Wij hechten grote waarde aan strikte naleving van de Nederlandse wet- en regelgeving.

Al onze producten zijn gelabeld volgens de CLP-verordening. Dit is de wetgeving die de classificatie, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels in goede banen leidt.

Wat houdt de CLP-wetgeving in?

Op onze producten is een label te vinden. Deze labels bevatten alle wettelijk vereiste informatie binnen de Europese Unie. Deze labels dienen ter waarborging van de veiligheid van zowel het milieu als de consument.

In ons assortiment is elk product gelabeld volgens deze wetgeving. We hebben producten met een geel waarschuwingssymbool en producten met een roos waarschuwingssymbool. Het grote verschil tussen deze 2 symbolen is dat bij het rode waarschuwingssymbool nog een extra registratie zit. Op die labels staan codes, de UFI-codes. Deze codes zijn geregistreerd bij het European Chemicals Agency. De reden van deze registratie is dat elke geurolie andere ingrediënten bevat. En doordat deze ingrediënten van kracht blijven, zelf na verdunning met bijvoorbeeld kaarsenwas, blijven sommige waarschuwingen geldig. Ook etherische oliën vallen hieronder, omdat net zoals de geuroliën die ik gebruik, deze etherische oliën ook schadelijk zijn voor in het water levende organismen. Uiteindelijk bepaald de samenstelling van het product wat er op het etiket moet staan.

Deze CLP-wetgeving is de enige geldende wetgeving binnen de Europese Unie voor de classificatie en etikettering van stoffen en mengsels. Sinds januari 2021 is daar de UFI-code aan toegevoegd. Als fabrikant van kaarsen, roomsprays, autoparfums, diffussers e.d. zijn wij verplicht om onze producten correct te classificeren, labelen en verpakken voordat deze verkocht mogen worden. Door deze wetgeving te volgen, kunnen onze klanten zorgeloos genieten van onze producten, met de geruststelling dat ze voldoen aan strenge normen van veiligheid en kwaliteit. Onze producten staan in bijna alle EU-landen geregistreerd. Er zijn enkele uitzonderingen. Welke dat zijn lees je hier. De reden dat wij niet naar deze landen verzenden is omdat deze landen een behoorlijk bedrag vragen voor de registratie van de producten. Voorbeeld: wanneer wij onze producten ook in België zouden willen verkopen, zou ons dat €200,- per registratie kosten. Dit is voor ons niet rendabel. 

Om zowel het milieu als de consument te beschermen, houden we ons strikt aan de Europese en Nederlandse wetgeving. De UFI-codes zijn met veel precisie gemaakt door gebruik te maken van onze bedrijfssleutel. Tevens hebben we een uitgebreid dossier opgesteld dat alle essentiële informatie over de ingrediënten van onze producten bevat. Deze documentatie is cruciaal om te voldoen aan de strenge eisen van de wetgeving. In de afgelopen jaren had het Nationaal Vergiftigingen Centrum (NVIC) moeite om ongeveer 40% van de binnenkomende telefoontjes nauwkeurig te identificeren, wat leidde tot een te voorzichtige behandeling.

Het is belangrijk om op te merken waarom de UFI-code van de pure geurolie niet kan worden gebruikt. De UFI-code is uniek voor elke specifiek mengsel of product en geurolie wordt vaak in diverse toepassingen gebruikt. Daarom kan het gebruik van één UFI-code voor de gehele range van producten die deze geurolie bevatten, verwarrend en onnauwkeurig zijn. In plaats daarvan vereist de wetgeving dat elke unieke toepassing van de geurolie een aparte UFI-code heeft, om te zorgen voor een correcte classificatie, etikettering en verpakking van de specifieke producten waarin de geurolie wordt gebruikt. Dit helpt om de veiligheid van zowel de consument als het milieu te waarborgen, aangezien de waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen nauwkeurig zijn afgestemd op de specifieke situatie waarin de geurolie wordt gebruikt.

Naast dat onze producten moeten voldoen aan de wetgeving, is dit ook verplicht voor onze website. Wanneer je van een kleine ondernemen in huisgeuren koopt, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

  • Juiste labeling en registratie van de producten volgens de CLP-verordening.
  • Juiste informatie die getoont moet worden op de website, zoals onder andere de ingrediënten en waarschuwingen.
  • Het uiterlijk van het product.

In de CLP-verordening staat ook een stukje met betrekking tot het uiterlijk van het product. Ditzelfde komt ook terug in de wet warenbesluit imitatieproducten (EU-richtlijn 83/357/EEG). Hierin staat dat producten die op voedsel lijken en daardoor schadelijk voor kinderen kunnen zijn, verboden zijn om te maken, invoeren en in de handel te brengen.  Hierdoor zal je in ons assortiment nooit iets zien als decoratie of  product wat lijkt op voedsel. 

Bij Roeloffs Candles gaan we verder dan enkel onze duurzame luxe kaarsen en duurzame luxe huisgeuren. We waarborgen dat al onze producten zowel betoverend als wettelijk in orde zijn. Dat we voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en kwaliteit. We leveren onze producten met gemoedsrust, met de wetenschap dat we ons inzetten voor de veiligheid van onze klanten en het milieu.

 

Shop hier jouw heerlijke geuren die volledig aan de wetgeving voldoen.

Shop geurkaarsen

Shop Roomspray

 

 

 

 

 

 

 

CLP-verordening

Warenwetbesluit Imitatieproducten

© 2023 - 2024 Roeloffs Candles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

https://roeloffscandles.nl/